Gå till innehåll
Heby Ryttarförening
Heby Ryttarförening

Arkiv

2022

Tilde Borg Zeidlitz blev uttagen till juniorlandslaget och kvalificerade sig till junior-EM med sin häst First Edition (”Måns”). EM arrangerades i England i slutet av juli. Måns var tävlingens yngsta häst och skaffade sig nyttig mästerskapsrutin. Ekipaget kommer att fortsätta tävla internationellt många år framöver.

Alma Nord-Jansson med Knock Ash (”Asse”) blev uttagen till ponnylandslagets observationstrupp med sikte på NM och EM. Vinst i enstjärnig ponnyklass vid Väsby Ridklubbs tävling på Åby gård i början av juli samt en åttondeplats vid individuella ponny-SM är några av ekipagets meriter under året. Alma och Asse är kvalificerade till CCIP2* som är den högsta ponnyklassen i Europa. Siktet är inställt på ponny-EM 2023.

Fälttävlansallsvenskan genomfördes för första gången och vilken succé det blev. Satsningen har fått ett stort genomslag och en mängd föreningar deltar med lag. Totalt åtta distrikt gick samman och skapade en gemensam allsvenska för fälttävlan. Upplands Ridsportförbund administrerar serien. Totalt 26 lag deltog i serien under säsongen med final på Åby gård helgen 17-18 sep. Heby Ryttarförening deltog med fyra ponnylag och tre hästlag.

Heby deltar årligen på Lag-SM. Under 2022 anmälde Heby två ponnylag med fem ekipage i respektive lag. De tre bästa resultaten räknas i respektive lag.

Heby Ryttarförening har arrangerat Sugar Cup sedan 2019. Under 2021 arrangerades såväl region- som riksfinal på Gropen Terrängbana. Sugar Cup arrangeras på våren och syftar till att på ett säkert sätt introducera nya ekipage för fälttävlan. Hinderhöjden i terrängen är 60 cm för ponny och 80 cm för häst.

Under 2022 har minifälttävlan arrangerats vid tre tillfällen vid ridhuset i Heby. Först för deltagare vid Marlenes hoppläger. Därefter en gång för privatekipage. Till sist KM i fälttävlan för lektionsekipage. Det är Domarbo Skogs Terrängbana vid ridskolan som har nyttjats för att kunna genomföra minifälttävlan vid ridskolan.

Ludwig Svennerstål är inhyrd extern tränare. Första träningen för Ludwig var helgen 9-10 oktober. Andra träningshelgen är 1-2 oktober.

Domarbo Skogs Terrängbana har utvecklats under året. Den är placerad i ridskolehästarnas sommarhage. Där finns 12 hinder på höjden 40-70 cm. Periodvis finns även banhoppningshinder utplacerade för att kunna träna banhoppning på gräs.

En stor förändring som bidragit till att lyfta intresset för fälttävlan är att terräng numera ingår i ridskolans lektionsplanering. Alla elever på ridskolan har terräng på schemat vid två tillfällen under terminen.

Skimmel hoppar

2021

Fälttävlanssektionen tränar hoppning och dressyr i ridhusen och terräng i Gropen. Vissa ryttare tränar även på andra ställen.

Satsningen på breddverksamheten har skett genom Sugar Cup. Där får ponny- och hästekipage prova på terräng under säkra former. I Gropen arrangerades både regions- och riksfinal i Sugar Cup under sommaren.

I Gropen finns kompletta terrängbanor på alla höjdnivåer.

9 ryttare har tävlat under säsongen. Flest poäng samlade Linda Perttula ihop.

Tilde Borg Zeidlitz tävlade på Nordisk/Baltiska Mästerskapen för juniorer/YR.

Heby RF deltog under året på lag-SM i fälttävlan på Strömsholm. Hästlaget kom på en 6e plats av totalt 9 lag och ponnylaget på en 14e plats av totalt 23 lag.

Ridskolan har också kommit till Gropen för terrängträning.

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-10-17

Författare: Judit Karin Jacobsen

Sponsorer

Besöksadress & Postadress

Heby RF - Ridsport
Annehill
74432 Heby

Kontakta oss

070 257 95 22
hebyryttarforening@outlook.com