Gå till innehåll
Heby Ryttarförening
Heby Ryttarförening

Folksam lag-SM i dressyr för ponny 2023

Heby RF 16:e plats på lag-SM i dressyr för ponny

Under helgen 3-5 november gick Folksam lag-SM i dressyr för ponny, som också är final för Folksam ponnyallsvenskan dressyr. Arrangör var Åstorpsortens Ryttarförening utanför Helsingborg som ordnat en riktigt fin tävling.

Lagen, som består av 3 till 5 ekipage, har kvalat in från fem zoner runt om i landet under tre omgångar. Heby deltog i zon central.

Vid mästerskapet under helgen placerade sig Heby RF på en 16:e plats av totalt 18 grymma lag som kom till start.

På fredagen efter ankomst var det invigning med efterföljande ryttarfest.

På lördagen gick omgång 1 i FEI Inledande program. Hebyekipagen gjorde jättefina rundor och höll sig väl framme i den tuffa konkurrensen. Extra nämnvärt är Alexandra Herneteg och ”Bippen” som slog till med ett personbästa i den klassen efter en mästerlig uppvisning!

På söndagen var det FEI Lagprogram och även där gjorde alla starka insatser. Himalaia är lagets energibomd och Ida Vestman har ridit honom skickligt och bjudit på fin uppvisning! Delly och ”Spirren” har bjudit på två stabila rundor. Stella och Aragon är det ekipage i laget med kortast erfarenhet på FEI-nivån, men visade återigen att de är ett lovande FEI-ekipage att räkna med framöver!

Grattis och bra jobbat alla grymma tjejer och fantastiska ponnyer! Klappa er på axlarna och ge er beröm för allt ni har åstadkommit under hela den här säsongen!

Tjejerna har kämpat, stöttat och peppat varandra. De bjuder på sig själva och bidrar till härlig laganda och sammanhållning. Tack till alla inblandade som gjort detta möjligt – sponsorer, familjer, vänner och arrangörer. Tack även till Julia Roswall och Julia Andreasson som är med i laget men som inte hade möjlighet att vara med på plats under helgen i Åstorp!

Stort grattis till alla pristagare under helgen. Ett särskilt stort grattis till Föreningen Lindelunda Sportryttare som tog hem lagguldet för andra året i rad. Silvret gick till Willands Ryttarförening och bronset till Täby Ryttarsällskap.

Kompletta resultat finns i Equipe.

Hebylaget kommer att delta i elitserien även nästa höst. Dessförinnan blir det division 1 under våren med ett nytt spännande gäng!

 

Publicerad: 2023-11-07

Senast uppdaterad: 2023-11-07

Författare: Felix Engström

Sponsorer

Besöksadress & Postadress

Heby RF - Ridsport
Annehill
74432 Heby

Kontakta oss

070 257 95 22
hebyryttarforening@outlook.com