Gå till innehåll
Heby Ryttarförening
Heby Ryttarförening

Lag-SM Fälttävlan Ponny

Heby RF deltog med två ponnylag på Lag-SM i Fälttävlan 2023

Tack till Sporren Kör- och Ridsällskap för ett välarrangerat Lag-SM! Sporrens anläggning ligger i anslutning till Lantbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby i Blekinge.

Grattis till Hermanstorp KoRK (Halland) som tog hem guldet. Silvret gick till Norrby RS (Västmanland) och bronset till Flyinge RF!

- Tack till alla föräldrar och familjer som gör det möjligt för ungdomarna att uppleva detta!
- Tack till Heby RF:s styrelse som väljer att satsa på både hoppning, dressyr och fälttävlan!

Mycket att glädjas åt:
- Det gemensamma boendet på Bustorps Gård utanför Ronneby bidrog till den fina sammanhållningen! Ryttare, föräldrar och övriga medföljande bjuder på sig själva och skapar en härlig laganda!
- Imponerande prestationer i dressyrmomentet.
- Många fina rundor i banhoppningen.
- En välbyggd, utbildande och rolig mästerskapsterrängbana. Särskilt i P80 blev terrängen extra utslagsgivande där ca hälften av totalt 40 startande hade hinderfel. Ger inspiration och pepp till fortsatt träning.
- Grym insats av Hanna Enander som Stockholms Fältrittklubb lånade in till sitt lag! Hanna hamnade strax utanför placering bland 35 startande i sin klass.

Bland Hebys nio lagryttare har åtta deltagit på Sugar Cup i Gropen under 2021 och/eller 2022. De nio ekipagen fördelades på två lag:

Lag 1:
Ida ledde sin klass efter såväl dressyr och hoppning med Amanda på en andraplats. Stella gjorde också en briljant uppvisning på dressyrbanan och blev också felfri i hoppningen. Alva gjorde sitt livs bästa terrängritt tillsammans med Banner! Det gällde även Emelie och Parvel som imponerade med sin terrängritt utan något stopp. Laget slutade på en 21:a plats.
Lag 2:
Alma Nord-Jansson med Asse blev det näst snabbaste ekipaget bland de 35 som gick i mål i P90. Rut och Cherry hade också ett högt tempo och tog sig igenom hela den svåra banan. Lovisa med Darcey och Lovis med Zwea gick felfria på hinder i P80-terrängen vilket räckte till placeringar individuellt. Laget slutade på en 12:e plats.

Lovande ryttare och ponnyer med framtiden för sig! Grattis och lycka till!

 

Publicerad: 2023-08-02

Senast uppdaterad: 2023-08-02

Författare: Felix Engström

Sponsorer

Besöksadress & Postadress

Heby RF - Ridsport
Annehill
74432 Heby

Kontakta oss

070 257 95 22
hebyryttarforening@outlook.com