Gå till innehåll
Heby Ryttarförening
Heby Ryttarförening

Succépremiär för Ridskolecupen i Working Equitation den 4 feb

Under söndagen den 4 feb genomfördes en Pay and WE hos Heby Ryttarförening.

Deltagare på Ridskolecupen den 4 feb

Deltagare på Ridskolecupen den 4 feb

Nellie Ringvall med sitt diplom

Nellie Ringvall med sitt diplom

KM 2024

Klubbmästerskapen i Working Equitation (WE) för privatekipage genomfördes under söndagen! Vinnare blev Jenny Ahlström och hennes lusitano Marques de Real. De ställde upp i klassen Msv B! På andra plats kom Judit-Karin Jacobsen med islandshästen Ljufa från Askbacken. De ställde upp i klassen LB:1.

Skillnaden mellan båda dessa klasser är bland annat att LB:1 rids huvudsakligen i trav och Msv B i galopp.

KM avgjordes endast i momenten Teknik och Speed. Det tredje momentet i WE är Dressyr men ingick inte vid detta tillfälle.

Detta var det första KM som Heby RF arrangerade i denna ridsportgren som uppstod 1995 i Italien. Sättet att rida har däremot en månghundraårig tradition från arbete till häst. Man har som mål att rida på en hand, eftersom att man behöver den andra handen till viktigare göromål, som att hålla i en stav eller öppna en grind.

I Sverige ingår grenen i Svenska Ridsportförbundet sen 2009.

Ridskolecupen

Under 2022 tog WE kommittén inom Svenska Ridsportförbundet initiativ till Ridskolecupen. Målet är att flera ridskolor på ett enkelt och lockande sätt ska införliva Working Equitation i sin undervisning. Initiativet blev snabbt en succé och därför fortsätter kommittén med denna satsning. Tack till stödet med banskiss, protokoll, rosetter och diplom!

Det var först i samband med Pay and WE den 4 feb som Heby RF deltog i Ridskolecupen för första gången. Judit-Karin Jacobsen hjälpte till med hela sitt hjärta för att genomföra denna premiär!

6 st ridskoleekipage anmälde sig. Dessa var Nellie Ringvall på Buster, Sophie de Vor på Ace, Alva Ernlund på Diroma, Alicia Helin på Jonney, Lovisa Högmark på Celina och Ellie Pihlblad på Bedåra!

Först rids ett dressyrprogram och direkt efter påbörjas en teknikbana bestående av fem olika teknikhinder. Dessa fem hinder är enkelslalom, två tunnor, ”flytta mugg”, ”lydnadshinder” (ett räcke på 30 cm), klocka i korridor och bord (lyfta kannan över huvudet).

Privatekipage

Heby Ryttarförenings Pay and WE har kunnat genomföras tack vare värdefullt stöd från flera aktörer och personer.

Stort varmt tack till Helena Berggren och Ilse Eriksson som engagerat sig hela dagen som domare respektive domarsekreterare. Totalt 16 ekipage fördelat på 7 olika klasser blev det under dagen.

Stort varmt tack till Sussie Ejdestam och Jannica Ringvall som haft cafeterian öppen under dagen vilket uppskattades av besökarna!

Tack till all publik som hejade och peppade alla.

Tack till alla deltagare! Flera gjorde sin WE-debut under dagen. Det fanns även mer erfarna, bland annat Idamaria Johansson med Hoxi med en individuell sjätteplats från VM 2022 i Frankrike på meritlistan!

Tack till Länsförsäkringar Bergslagen

Tack till Länsförsäkringar Bergslagen! Genom Bergslagslyftet sponsrar LF Bergslagen projekt och satsningar som riktar sig till barn och ungdomar. Det kan handla om idrott, kultur eller andra goda samhällsaktiviteter. Heby Ryttarförening fick stöd från Bergslagslyftet 2023. Projektet innebar att vi kunde bygga en egen träbro till WE-banan. Bron och andra WE-hinder kommer att vara till stor glädje för föreningen och dess medlemmar under många år framöver. Vi är nöjda och stolta kunder hos LF Bergslagen! Tack Länsförsäkringar Bergslagen för att ni lyfter oss som lyfter andra! #lfbergslagen #bergslagslyftet

Publicerad: 2024-02-07

Senast uppdaterad: 2024-02-07

Författare: Felix Engström

Sponsorer

Besöksadress & Postadress

Heby RF - Ridsport
Annehill
74432 Heby

Kontakta oss

070 257 95 22
hebyryttarforening@outlook.com